Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ταξίδι στις Χώρες του Τσαγιού-Ινδία

Η Ινδία είναι η πρώτη παραγωγός χώρα στον κόσμο. Η συστηματική καλλιέργεια είναι σχετικά πρόσφατη, αφού ξεκίνησε στις αρχές του 19ου αιώνα στην βόρειο-ανατολική περιοχή Assam, με βάση μια ντόπια άγρια ποικιλία με μεγάλα φύλλα, την Camellia Assamica, τη δεύτερη μεγάλη ποικιλία μετά την Camellia Sinensis.
Στη νότια Ινδία οι Εγγλέζοι εισήγαγαν την Camellia Sinensis και τις μεθόδους καλλιέργειάς της από την Κίνα, ενώ στο Darjeeling και οι δυο ποικιλίες καλλιεργούνται σε υβρίδια.
Τόσο το κλίμα, όσο και η μορφολογία του εδάφους - ορεινές περιοχές, οροπέδια ή πεδιάδες - καθώς και η περίοδος συγκομιδής προσφέρουν τσάγια που διαφέρουν πολύ μεταξύ τους.
Η Ινδία παράγει σχεδόν αποκλειστικά μαύρα τσάγια, παρόλο που τα τελευταία χρόνια άρχισε την περιορισμένη παραγωγή πράσινων τσαγιών καθώς και λευκών τσαγιών, τελείως προσαρμοσμένων σε ευρωπαϊκές γεύσεις.
Οι κυριότερες περιοχές παραγωγής τσαγιού είναι το Darjeeling, Assam, Dooars, Terai, Kangra, Nilgiri και Sikkim.
Ο Δρόμος του Τσαγιού εισάγει τσάγια μόνο από το Darjeeling και το Assam
Η προέλευση των τσαγιών από συγκεκριμένες φυτείες, οι λεγόμενοι κήποι, εξασφαλίζει μια αναγνωσιμότητα και μια ποιότητα.